fbpx

De Limburgse Mijnstreek ademt cultureel erfgoed…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basiscursus ´Behoud en beheer van erfgoed´

3 oktober 2016 van 10:00 tot 16:00

€35

Behoud en beheer

Voor alle medewerkers van musea, culturele archieven en erfgoedbibliotheken die betrokken zijn bij de zorg voor de erfgoedcollectie, maar weinig of geen basiskennis rond behoud en beheer hebben. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

De deelnemers leren welke omgevingsfactoren een invloed uitoefenen op het behoud van de collectie. Hoe kunnen die worden geanalyseerd? Welke preventieve maatregelen zijn vereist om schade aan de collectie zo veel mogelijk te vertragen of te vermijden?

In deze driedaagse cursus komen de invloeden van temperatuur, luchtvochtigheid, licht, bewaarmaterialen, luchtverontreiniging, schimmels, insecten en knaagdieren op de collectie uitgebreid aan bod. Telkens gaat de aandacht naar het meten en het preventief verminderen van deze invloeden en naar de mogelijke probleemsituaties waarmee een medewerker te maken heeft.
Daarnaast wordt kort ingegaan op de basisprincipes voor depotinrichting, onderhoud, hanteren en transport. De cursisten bezoeken tijdens de cursus een depot en krijgen voldoende gelegenheid om de opgedane kennis in te oefenen.

De cursus vindt plaats op maandag 3 oktober, maandag 10 oktober en maandag 17 oktober 2016, telkens van 10 tot 16 uur in het Nationaal Museum van de Speelkaart te Turnhout. Docent is Tine Hermans (depotconsulent provincie Limburg).

Je kunt je inschrijven via erfgoeddepot@limburg.be. Kostprijs is € 35,00 (documentatie en broodjeslunch inbegrepen). Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 15 personen.

Gegevens

Datum:
3 oktober 2016
Tijd:
10:00 tot 16:00
Kosten:
€35
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Nationaal Museum van de Speelkaart
Druivenstraat 18
Turnhout, 2300 België
+ Google Maps
Telefoon:
014 41 56 21
Bekijk de site van Locatie