fbpx

De Limburgse Mijnstreek ademt cultureel erfgoed…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CAG Contactdag Collectie ∞ Traditie op 27 mei in Bokrijk

27 mei 2016 van 09:30 tot 16:00

€15,00
Foto: © Openluchtmuseum Bokrijk

Foto: © Openluchtmuseum Bokrijk

Het doorgeven van ambachtelijke keukentechnieken is niet mogelijk zonder het daarbij horende werkgerei. Maar hoe zorg je voor deze oude objecten, beelden en archiefstukken die bij deze tradities horen? Waar kun je terecht?

Hoe kun je als collectiebeheerder omgaan met het immaterieel erfgoed dat verbonden is aan je objecten? Hoe kom je in contact met traditiedragers? Hoe zet je duurzame initiatieven op die je in de eigen werking kan inbedden? Waar kun je terecht?

Tijdens de CAG-Contactdag op vrijdag 27 mei staat de onlosmakelijke band tussen objecten en tradities centraal. Bevlogen traditiedragers en collectiebeheerders vertellen over uiteenlopende initiatieven: van zaden telen tot manden vlechten, van archiveren tot documenteren en van een kermisarchief op rollen tot keukengerei.

Een waaier aan tips en praktijkvoorbeelden geeft de nodige informatie en inspiratie voor een duurzame erfgoedwerking tussen collectiebeheerders en traditiedragers. Deelnemers krijgen via de interactieve museumroute een exclusieve kijk op de niet-tastbare gebruiken en tradities doorheen het Openluchtmuseum Bokrijk. Deze dag is een organisatie van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) in samenwerking met het Openluchtmuseum Bokrijk.

Graag verwelkomen we jou op deze Contactdag, een uitgelezen moment om te netwerken en ervaringen en tips uit te wisselen. We richten ons op traditiedragers, collectiebeheerders, heemkundigen, personen actief in de erfgoedsector en andere geïnteresseerden.

Programma en inschrijving via http://www.hetvirtueleland.be/contactdag_2016/.

Gegevens

Datum:
27 mei 2016
Tijd:
09:30 tot 16:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorieën:
,
Site:
http://www.hetvirtueleland.be/contactdag_2016/

Organisator

Centrum Agrarische Geschiedenis vzw
Telefoon:
016 32 35 73
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Domein Bokrijk – Kasteel
Bokrijklaan 1
3600 Genk, België
+ Google Maps