fbpx

De Limburgse Mijnstreek ademt cultureel erfgoed…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursusreeks erfgoededucatie: Lokaal erfgoed op maat van jongeren?!

3 mei 2016 van 19:00 tot 22:00

Jongeren en erfgoed, het lijkt een moeilijke combinatie. Niets is minder waar, ook in het secundair onderwijs is er heel veel ruimte voor erfgoededucatie. Maar hoe zit het secundair onderwijs nu in elkaar? Waar kan je met je collectie een meerwaarde geven? Welke vakken en richtingen sluiten er het best bij aan? Hoe kan je jongeren in hun eigen leefwereld boeien met je erfgoedverhaal? Waar kan je werkvormen en didactische tips vinden die prima aansluiten bij het verhaal dat je wil brengen? Tijdens drie cursusavonden krijg je inzicht in al deze materie en meer. Naast theorie is er ook flink wat ruimte voor praktische vragen, praktijkvoorbeelden en doe-opdrachten.

Deze cursus wordt georganiseerd door Heemkunde Vlaanderen, hier in Limburg in nauwe samenwerking met Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en Bokrijk. De cursusreeks werd eerder al georganiseerd in de andere provincies. 

Heemkunde_logo_kleur_positief         Erfgoedcel Mijn-Erfgoed logo               BOKRIJK2015-nieuwlogo

Doelgroep: Dit is een opleiding voor zowel professionele als vrijwillige erfgoedmedewerkers en erfgoedgeïnteresseerden die een grondige basiskennis over erfgoededucatie in het secundair onderwijs wensen te verwerven. Ook leerkrachten en leerkrachten in spe die een erfgoedproject in de klas willen uitwerken zijn welkom. 

Spreker: Tamara Ingels (Vakdidacticus kunstwetenschappen, VUB) 

Tijdstip: 19u00 – 22u00 

Data en locatie:

    • Sessie 1: dinsdag 3 mei 2016 | De doelgroep in focus. (Domein Bokrijk – Kasteel, Bokrijklaan 1, 3600 Genk)
    • Sessie 2: dinsdag 10 mei 2016 | Secundair onderwijs. Een kluwen? (Domein Bokrijk – Kasteel, Bokrijklaan 1, 3600 Genk)
    • Sessie 3: dinsdag 31 mei 2016 | Praktijksessie (Domein Bokrijk – Kasteel, Bokrijklaan 1, 3600 Genk

Inschrijven: Deelnemen kost 12 euro voor de volledige reeks of 5 euro per les. Het is wel de bedoeling de volledige reeks te volgen, omdat er voortgebouwd wordt op de vorige lessen. Tijdens de cursus ontvangt u cursusmateriaal en een drankje. Het inschrijvingsgeld moet worden overgeschreven op IBAN BE79 0682 2185 9033, BIC: GKCCBEBB met als vermelding ‘cursusreeks erfgoededucatie + naam deelnemer’.

Inschrijven is verplicht en kan via dit inschrijvingsformulier. Voor meer informatie kan je terecht bij Daphné Maes op daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of op 015 20 51 74.

© fotografie Bokrijk

© fotografie Bokrijk

Gegevens

Datum:
3 mei 2016
Tijd:
19:00 tot 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Domein Bokrijk – Kasteel
Bokrijklaan 1
3600 Genk, België
+ Google Maps