fbpx

De Limburgse Mijnstreek ademt cultureel erfgoed…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiedag voor organisatoren van processies

20 augustus 2017 van 09:30 tot 17:00

€ 25,00

In augustus 2017 viert Hasselt de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten. De Virga Jesseommegang trekt vier keer door de stad. Ook op andere plaatsen in Vlaanderen gaan vandaag nog tal van processies en ommegangen uit. Sommige trekken tienduizenden bezoekers, andere kiezen bewust voor kleinschaligheid. Het processiegebeuren kent vele dimensies. Processies hebben niet alleen een zingevende functie, maar versterken tevens de gemeenschapszin en sociale betrokkenheid. Ook maken processies deel uit van het immaterieel cultureel erfgoed.
Tal van organisaties en vele vrijwilligers koesteren deze tradities en willen ze doorgeven aan volgende generaties. Het samenwerkingsverband ‘Op handen gedragen’ (CRKC, LECA en KADOC) in samenwerking met het Virga Jessecomité in Hasselt wil hen samenbrengen en ondersteunen. Want door het uitwisselen van kennis en ervaringen kan het processiegebeuren in Vlaanderen worden versterkt. Daarom nodigen zij u graag uit om deel te nemen aan deze inspiratiedag op zondag 20 augustus in de UHasselt (Campus Oude Gevangenis).

Klik hier voor het programma en meer info.
Inschrijven vóór 6 augustus 2017 met vermelding van uw naam en organisatie via info@ophandengedragen.be of 016 32 35 00.

Iedereen die processies en hun erfgoed op handen draagt, is van harte welkom!

Gegevens

Datum:
20 augustus 2017
Tijd:
09:30 tot 17:00
Kosten:
€ 25,00
Evenement Categorie:

Locatie

Auditorium UHasselt – Campus Hasselt (De oude gevangenis)
Martelarenlaan 42
Hasselt, 3500
+ Google Maps