fbpx

De Limburgse Mijnstreek ademt cultureel erfgoed…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: ‘Heiligen en tradities overleven alles’

21 januari 2018 van 10:30 tot 13:00

Aanstaande zondag 21 januari houdt Hans Geybels van 10.30 tot 13 uur in de Bibliotheek Hasselt Limburg – vestiging Kuringen een lezing met als titel: ‘Heiligen en tradities overleven alles’.
Hans Geybels is docent aan de faculteit theologie en religiewetenschappen aan de KU Leuven. Hij doet hoofdzakelijk onderzoek naar de geschiedenis van de religieuze volkscultuur; geloof vanuit de onderbuik, geworteld in een ver verleden, gestoeld op vereringen van (lokale) heiligen. Hij geeft op een boeiende en wat ondeugende manier antwoord op vragen over o.a. hoe Keltisch of Germaans de christelijke tradities zijn, wat de verrijzenis van Christus met eieren te maken heeft, etc. Hij zal ook ingaan op religieuze en seculiere gebruiken binnen de moslimgemeenschap in Vlaanderen.

Voor (jong)volwassenen vanaf 16 jaar. Deelname aan de lezing is gratis. Na de lezing is er vrijblijvend een toast op het nieuwe jaar van Davidsfonds Hasselt. Hiervoor kan ter plaatse 10 euro betaald worden. Graag vooraf inschrijven via https://www.hasselt.be/nl/activiteiten-bibliotheek.

Gegevens

Datum:
21 januari 2018
Tijd:
10:30 tot 13:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.hasselt.be/nl/activiteiten-bibliotheek.

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg

Locatie

Bibliotheek Hasselt Limburg – vestiging Kuringen
Joris Van Oostenrijkstraat 55
Hasselt-Kuringen, 3511
+ Google Maps