fbpx

De Limburgse Mijnstreek ademt cultureel erfgoed…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Kerkendagen 2019

1 juni 2019 tot 2 juni 2019

De Open Kerkendagen is een tweedaags erfgoedfestival waarmee het religieus erfgoed in de kijker wordt gezet.

Tijdens deze 12de editie van de Open Kerkendagen kan je bij meer dan 500 gebedshuizen in België, Oost-Frankrijk en Luxemburg terecht voor heel wat interessante en vaak verrassende activiteiten rond het thema “Emoties”.

Erfgoed en kunst staan in de kijker maar ook de stilte, spiritualiteit, het gemeenschapsleven en de rust in deze gebedshuizen kan ieder aanspreken, gelovig, ongelovig of omwonende. Toeristen zijn op zoek naar unieke verhalen. Bezoekers kunnen hun passie voor geschiedenis en erfgoed aanscherpen. Ook steeds meer jongeren stappen al eens een kerk binnen uit nieuwsgierigheid naar de wortels van hun cultuur. De deelnemers hebben dit thema op veel verschillende manieren geïnterpreteerd en komen met een zeer divers en verrassend programma op de proppen.

De Open Kerkendagen zijn een organisatie van het netwerk Open Kerken. Zij staan beheerders van gebedshuizen bij in hun opdracht om de deuren te openen voor het brede publiek door vormingen te organiseren, onthaalmateriaal te ontwikkelen en advies te verlenen. 430 gebedshuizen in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk maken deel uit van het netwerk en bieden u doorheen het jaar een warm en gastvrij onthaal.

Gegevens

Begin:
1 juni 2019
Einde:
2 juni 2019
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://openchurches.eu/nl/evenementen/jeo

Organisator

Open Kerken vzw
Telefoon:
0487 704 606
Bekijk de site van Organisator