fbpx

De Limburgse Mijnstreek ademt cultureel erfgoed…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiedagen ‘Zorgen voor morgen? Duurzaam beheer van religieus erfgoed’

25 april 2017 van 09:00 tot 16:30

Op 25 en 26 april 2017 organiseert het CRKC al voor de derde keer de studiedagen ‘Zorgen voor morgen?’. Onder de brede noemer duurzaam beheer krijgen de deelnemers actuele informatie over het proces en de implementatie van de kerkenbeleidsplannen. Wat hebben we geleerd en hoe moeten kerkbesturen en gemeenten verder? In aanwezigheid van de kerkelijke en burgerlijke overheden wordt een algemeen beeld van de situatie geschetst en worden inspirerende praktijkvoorbeelden gegeven. Ook de praktische aspecten van het beheer bij valorisatie, medegebruik en nevenbestemming komen aan bod. Kortom, Vlaamse kerkbesturen en alle andere zorgdragers van religieus erfgoed krijgen bouwstenen aangereikt om de toekomst van het roerend, onroerend en immaterieel religieus erfgoed te verzekeren.
De studiedag vindt twee keer plaats, telkens op een boeiende religieus erfgoedlocatie. Op 25 april in Elzenveld in Antwerpen, in de voormalige kloostervertrekken van het historische Sint-Elisabethgasthuis. Daags nadien, op 26 april, in Vormingscentrum Guislain in Gent, het psychiatrisch centrum van de Broeders van Liefde.
Deelnemen kost 30 euro (broodjeslunch inclusief). Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op de website, tot 17 april. Daar vindt u ook het volledige programma: http://crkc.be/studiedag-zorgen-voor-morgen-duurzaam-beheer-van-religieus-erfgoed.

Gegevens

Datum:
25 april 2017
Tijd:
09:00 tot 16:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Elzenveld
Lange Gasthuisstraat 45
Antwerpen, 2000
+ Google Maps