fbpx

De Limburgse Mijnstreek ademt cultureel erfgoed…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vorming: ‘Behoud en beheer van textiel in erfgoedcollecties’

29 september 2015 van 13:00 tot 17:00

Gratis

AErfgoedcel Mijn-Erfgoed biedt aan kerkfabrieken ondersteuning aan bij het beheer van hun erfgoedcollectie (het roerend erfgoed). In dat kader organiseert de Erfgoedcel in de loop van september twee vormingen, die zich specifiek richten op leden van kerkfabrieken, of personen die zich in de kerkfabrieken bezig houden met de erfgoedcollectie. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden welkom!!

De tweede vorming vindt plaats op dinsdag 29 september en gaat over het ‘Behoud en beheer van textiel in erfgoedcollecties’.

De vorming begint met een theoretisch deel waarin kort verschillende schadebeelden van textiel worden behandeld, net als het belang van de inventarisatie, de conservering, insecten- en schimmelbestrijding, het opbergen, het onderhoud, het reinigen… van textiel.

Na het theoretisch luik wordt overgeschakeld naar het praktische luik. Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd hoe de verschillende soorten textiel bewaard en opgeborgen kunnen worden. Dat gebeurt met allerhande soorten verpakkings- en opbergmateriaal. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met het materiaal aanwezig in de kerk, om zo realistisch mogelijke situaties te creëren. Tijdens en na de workshop is er mogelijkheid om eigen vragen of voorbeelden te behandelen. Eventuele vragen mogen altijd al op voorhand doorgestuurd worden via elisabeth.mertens@limburg.be, zodat deze al voorbereid kunnen worden.

Meer informatie over deze vorming kunt u verkrijgen via onderstaande contactgegevens.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via mail (pieter@mijnerfgoed.be), per telefoon (089 811 412) of mobiel/sms (0479 51 35 83).

Meer informatie over de eerste vorming, die op 21 september plaats vindt, vind u via de agenda.

Gegevens

Datum:
29 september 2015
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Erfgoedcel Mijn-Erfgoed
Telefoon:
089 811 449
E-mail:
info@mijnerfgoed.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Mijnkathedraal Zwartberg
Kerkplein z/n
Genk, 3600 België
+ Google Maps