fbpx

De Limburgse Mijnstreek ademt cultureel erfgoed…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vorming: ‘Registreren van lokale collecties met het Erfgoedregister’

21 september 2015 van 13:00 tot 17:00

Gratis

egpErfgoedcel Mijn-Erfgoed biedt aan kerkfabrieken ondersteuning aan bij het beheer van hun erfgoedcollectie (het roerend erfgoed). In dat kader organiseert de Erfgoedcel in de loop van september twee vormingen, die zich specifiek richten op leden van kerkfabrieken, of personen die zich in de kerkfabrieken bezig houden met de erfgoedcollectie. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden welkom!!

De eerste vorming vindt plaats op maandag 21 september en gaat over het ‘Registreren van lokale collecties met het Erfgoedregister’.

Erfgoedplus.be bestaat uit een database met erfgoedinformatie, een website om deze informatie te ontsluiten en een online programma om erfgoedcollecties te registreren (het zogenaamde Erfgoedregister). Dat Erfgoedregister is in de eerste plaats een instrument voor collectiebeheer (een digitale inventaris). Eventueel kan gekozen worden om die collectie publiek te ontsluiten, maar dat is niet noodzakelijk.

Tijdens deze vorming komen volgende aspecten aan bod: het starten met het Erfgoedregister, het aanmaken van registratiefiches, het beschrijven van voorwerpen, het beschrijven van een afbeelding, koppelen van multimedia (foto, tekst, video, geluid), het afdrukken van rapporten en de eventuele publieke ontsluiting van de collectie.

Meer informatie over deze vorming kunt u verkrijgen via onderstaande contactgegevens.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via mail (pieter@mijnerfgoed.be), per telefoon (089 811 412) of mobiel/sms (0479 51 35 83).

Meer informatie over de tweede vorming, die op 29 september plaats vindt, vind u via de agenda.

Gegevens

Datum:
21 september 2015
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Erfgoedcel Mijn-Erfgoed
Telefoon:
089 811 449
E-mail:
info@mijnerfgoed.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

P.L.O.T. (Provincie Limburg Opleiding & Training)
Marcel Habetslaan 7
Genk, 3600 België
+ Google Maps