fbpx

De Limburgse Mijnstreek ademt cultureel erfgoed…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vormingsavond ‘Erfgoedvrijwilligers gezocht. Tips om vrijwilligers voor uw erfgoedevenement te rekruteren en te motiveren’

22 november 2018 van 19:00 tot 22:00

€5

Hoe vindt u vrijwilligers voor uw activiteiten op erfgoedevenementen zoals Erfgoeddag, Open Monumentendag, Nacht van de Geschiedenis of Open Kerkendagen? Hoe trekt u jonge vrijwilligers aan?
Hoe houdt u rekening met de ‘nieuwe’ vrijwilliger? En hoe houdt u die vrijwilligers gemotiveerd? Een antwoord op deze vragen krijgt u tijdens deze vorming.

De vormingsavonden worden gegeven door Daphné Maes. Als consulent van Heemkunde Vlaanderen en medeauteur van “De vijf V’s van het vrijwilligersbeleid. Stappenplan voor een succesvolle vrijwilligerswerking in je erfgoedorganisatie” heeft ze veel praktische tips in petto om u te helpen vrijwilligers voor uw erfgoedactiviteiten te zoeken én te behouden.

Doelgroep: Erfgoedorganisaties en deelnemers die lokaal een erfgoedevenement willen organiseren en die een basiskennis over dit thema wensen te verwerven.

Organisatie: Erfgoed in de Praktijk. Dit is het gezamenlijke vormingsaanbod van Heemkunde Vlaanderen, FARO, Herita, Stichting Open Kerken, Familiekunde Vlaanderen en het Davidsfonds. In het kader van een aantal evenementen (Open Monumentendag, Erfgoeddag, Open Kerkenweekend en Nacht van de Geschiedenis) organiseren deze partners nu al een paar jaar laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten n.a.v. die erfgoedevenementen.

Deze vormingsavonden worden vanaf 11 oktober gehouden op verschillende locaties in Vlaanderen.
Op 22 november wordt deze vormingsavond gehouden in de provincie Limburg. Hou voor de locatie onze agenda in de gaten of kijk op https://faro.be/kalender/erfgoedvrijwilligers-gezocht-tips-om-vrijwilligers-voor-uw-erfgoedevenement-te-rekruteren.

Gegevens

Datum:
22 november 2018
Tijd:
19:00 tot 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://faro.be/kalender/erfgoedvrijwilligers-gezocht-tips-om-vrijwilligers-voor-uw-erfgoedevenement-te-rekruteren

Organisator

Erfgoed in de praktijk: het gezamenlijk vormingsaanbod van Heemkunde Vlaanderen, FARO, Herita, Stichting Open Kerken en Familiekunde Vlaanderen