Bacongo project


Expo Bacongo Limburg: 2de Verzameldag op zaterdag 8 februari 2020 in de bib van Genk.

Dit jaar is Congo 60 jaar onafhankelijk. Naar aanleiding van de verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid organiseert Het Stadsmus in Hasselt, samen met o.a. Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en Erfgoed Haspengouw, de expo Bacongo Limburg. Vanaf dit najaar start deze rondreizende expo in Het Stadsmus. Deze tentoonstelling stopt in 2021 in de Mijnstreek.

Voor deze expo verzamelen wij persoonlijke verhalen en objecten van Limburgers en Congolezen over de koloniale periode. En daarvoor hebben wij jouw hulp nodig!

Ken jij boeiende verhalen of getuigenissen uit het leven van Limburgers die in Congo verbleven of Congolezen die in Limburg wonen? Bezit je brieven, postkaarten, foto’s, dagboeken, filmpjes…?

Als jij relevante info hebt of een object over dit thema dan nodigen wij je van harte uit op de verzameldag die georganiseerd wordt door Erfgoedcel Mijn-Erfgoed.

Plaats van afspraak: Bibliotheek Genk (Zaal De Verdieping), Stadsplein 1, 3600 Genk, van 10 – 16 uur in Zaal De Verdieping.

We mikken op verhalen, tekst- en beeldmateriaal uit de periode van 1908 (annexatie) tot 1960 (onafhankelijkheid). Extra focus gaat naar alles van ná de Tweede Wereldoorlog, omdat er uit die periode nog heel wat informatie ontbreekt.

Praktische info:  https://www.bacongolimburg.be/de-verzameldagen of mail naar info@bacongolimburg.be.
Contact: leengos@mijnerfgoed.be

Expo Bacongo Limburg i.s.m. AfricaMuseum, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Erfgoed Haspengouw, Koninklijke Koloniale Vereniging van Limburg, Bibliotheek Hasselt Limburg, gemeente Lanaken, UHasselt, Hand in Hand tegen racisme, Vormingplus Limburg, Vlaanderen en stad Hasselt.