Barbara Feest!


Op 4 december vieren we ieder jaar Sint-Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen, en bij uitstek van de mijnwerkers. Dit jaar lanceerde ECRU Erfgoed een projectoproep voor iedereen die Sint-Barbara levend wil houden en een project of activiteit organiseert.

Projectoproep ‘Barbara Feest’!

Kunstenaars, erfgoedverenigingen, harmonieën, buurtwerkingen, socio-culturele verenigingen etc., iedereen die met Sint-Barbara bezig is, dit levend wil houden en wil vertalen in een project of activiteit rond ‘Sint-Barbara vieren en herdenken’ werd uitgenodigd een projectaanvraag in te dienen. De aanvragen zijn nu binnen!

Barbara leeft! € 21 000 subsidie toegekend

Maar liefst 28 aanvragen kwamen er binnen op onze projectoproep Barbara feest! Het vieren en herdenken van en op Sint-Barbara leeft duidelijk in onze regio. Ons bestuur kende in totaal meer dan  € 21 000 aan subsidies goed voor zeer uiteenlopende initiatieven: van tentoonstellingen over vieringen, gezellig samenzijn, een veldloop, een Barbaralied en bijhorende dans, een teken- en gedichtenwedstrijd, Barbarataart en Barbarazeep tot studiedag.  Een diversiteit aan verenigingen zal de komende tijd Sint-Barbara volop in the picture zetten, met uiteraard als zwaartepunt het weekend van 3 en 4 december. Houd onze sociale mediakanalen in de gaten voor alle nieuws over de activiteiten! Met dank aan alle creativiteit en dynamiek bij de verenigingen. 

Wil je als vrijwillige reporter meewerken aan het vastleggen van de vieringen en herdenkingen ter ere van Sint-Barbara in 2022? Stuur een mailtje naar info@ecru.be!

Lees meer over Sint-Barbara vieren en herdenken via immaterieelerfgoed.be

© Archief Geheugen van Genk / Emile Van Dorenmuseum