Bokrijk zoekt acteurs voor ‘Living History’-werking


bokrijk-living-historyIn het Openluchtmuseum Bokrijk vindt van eind maart tot eind oktober dagelijks een kwaliteitsvolle ‘Living History’-werking plaats in het museumdeel Haspengouw.
Door middel van rollenspel en rechtstreekse interactie met het publiek evoceren ‘acteurs’ het leven op het Vlaamse platteland anno 1913. Iets meer achtergrond vind je op de website van Bokrijk. (onderaan de pagina klikken op ‘Keer terug naar het jaar 1913’).

Voor het seizoen 2017 wil men de acteurspool uitbreiden. In de eerste plaats worden hiervoor mannen gezocht. Kandidaten zouden zich bij voorkeur ongeveer een tiental dagen per maand moeten kunnen vrijmaken (liefst een combinatie van weekend- én weekdagen). Deze beschikbaarheid zou dan kunnen resulteren in een effectieve inschakeling van gemiddeld 5 à 7 keer per maand.
Alle acteurs ontvangen een volwaardige verloning en worden ingeschakeld door middel van dagcontracten via een uitzendkantoor. Er wordt gewerkt op basis van scenario’s en ondersteunende achtergrondteksten. Enige acteerervaring kan helpen maar is geen must, een liefde voor of grote interesse in geschiedenis wel!

In de loop van januari 2017 wordt een kennismakings- en auditiemoment georganiseerd.

Interesse, of vragen? Stuur dan vóór 12 december 2016 een mailtje naar Luc Frenken, coördinator Living History (luc.frenken@limburg.be) met vermelding van je coördinaten, je professionele situatie en een summiere omschrijving van je mogelijke beschikbaarheid.