Bovenlokale Cultuurwerking


Met de nieuwe Cultuurnota, een subsidieaanvraag voor de periode 2020-2025, schrijft de Projectvereniging Midden-Limburg zich als Intergemeentelijk Samenwerkingsverband in het nieuwe Decreet Bovenlokale Cultuurwerking.

Met deze nieuwe bovenlokale cultuurwerking is het onze ambitie om het cultureel-erfgoednetwerk dat vandaag al bestaat, breed cultureel uit te breiden en verder te verbinden.

Die verbinding gebeurt bovenlokaal, d.w.z.over de zeven deelnemende gemeenten heen. Dat zijn: As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Genk, Leopoldsburg en Maasmechelen.

We willen kansengroepen bereiken, culturele talentontwikkeling stimuleren bij de jongere garde, een ondersteuningsbeleid op poten zetten en samen met verschillende professionele partners én vrijwilligersorganisatie een dynamische netwerkorganisatie op het vlak van cultuur uitbouwen.

Binnen enkele maanden volgt een uitgebreide voorstelling waarbij de officiële nieuwe naam van de Projectvereniging én van de nieuwe deelwerking uit de doeken gedaan wordt. Wordt vervolgd!

Heb je vragen over Projectvereniging Midden-Limburg ? Ben je benieuwd wat de cultuurregio kan betekenen voor jouw vereniging, organisatie of project? Of wil je even kennismaken? Dat kan via carina@mijnerfgoed.be of leengos@mijnerfgoed.be. De uitvalsbasis voor beide deelwerkingen, Erfgoedcel én bovenlokale cultuurwerking, blijft Evence Coppéelaan 87, 3600 Genk.