Bovenlokale Cultuurwerking


De projectvereniging, waarvan Erfgoedcel Mijn-Erfgoed deel uitmaakt, kreeg op 15 januari 2021 een nieuwe, officiële naam: ECRU.

In ECRU komen cultuur en erfgoed samen als twee evenwaardige componenten van een gedeelde sterke, intergemeentelijke visie. Lees er alles over op de website: www.ecru.be.

Met de nieuwe Cultuurnota, een subsidieaanvraag voor de periode 2020-2025, schreef de Projectvereniging Midden-Limburg zich als Intergemeentelijk Samenwerkingsverband in het nieuwe Decreet Bovenlokale Cultuurwerking.

Met deze bovenlokale cultuurwerking is het onze ambitie om het cultureel-erfgoednetwerk dat vandaag al bestaat, breed cultureel uit te breiden en verder te verbinden.

Die verbinding gebeurt bovenlokaal, d.w.z.over de zeven deelnemende gemeenten heen. Dat zijn: As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Genk, Leopoldsburg en Maasmechelen.

We willen kansengroepen bereiken, culturele talentontwikkeling stimuleren bij de jongere garde, een ondersteuningsbeleid bieden en samen met verschillende professionele partners én vrijwilligersorganisaties een dynamische netwerkorganisatie op het vlak van cultuur uitbouwen.

Heb je vragen over ECRU ? Ben je benieuwd wat de cultuurregio kan betekenen voor jouw vereniging, organisatie of project? Of wil je even kennismaken? Dat kan via carina@ecru.be of leengos@ecru.be. De uitvalsbasis voor beide deelwerkingen, ECRU Erfgoed én ECRU Cultuur, blijft Evence Coppéelaan 87, 3600 Genk.