Erfgoeddag 2017


Erfgoeddag in de Mijnstreek (23 april 2017: Zorg)

Binnenkort is het weer Erfgoeddag. Sinds 2008 coördineert Erfgoedcel Mijn-Erfgoed de activiteiten in de 6 voormalige mijngemeenten, As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Maasmechelen. Van 11 activiteiten tijdens de eerste editie in 2008 tot maar liefst een 50-tal dit jaar. Een toename om U tegen te zeggen!

Er is opnieuw voor elk wat wils binnen al deze activiteiten rond het thema ‘zorg’. Zo zijn er organisatoren die de zorg voor ons cultureel erfgoed centraal stellen, maar eveneens heemkundige kringen die de samenwerking met een lokale zorginstelling hebben opgezocht. Jong en oud kunnen zich laten verrassen door activiteiten waarbij werkelijk alle zintuigen geprikkeld worden. Om het kiezen te vergemakkelijken en een boeiend programma samen te stellen ontwikkelde de Erfgoedcel opnieuw een handige brochure die u hier: Erfgoeddag Brochure 2017 kan inkijken.

Deze lokale brochure vindt u ook bij alle deelnemers en is te verkrijgen bij bibliotheken en toeristische diensten in de Mijnstreek. De brochure wordt in de Mijnstreek tevens huis-aan-huis bedeeld. Wij wensen u veel leesplezier en hopen u op één of meerdere activiteiten te ontmoeten!

Heeft u vragen of opmerkingen of wenst u extra brochures, contacteer ons dan via e-mail – leen@mijnerfgoed.be of telefonisch via 089 811 412.