Erfgoeddag 201822 april 2018: Erfgoeddag in de Mijnstreek

KIEZEN is het centrale thema van deze Erfgoeddag. Van het kiezen voor erfgoed, welk erfgoed kies jij om te bewaren, tot het erfgoed van de verkiezingen. Sinds 2008 coördineert Erfgoedcel Mijn-Erfgoed de activiteiten in de 6 voormalige mijngemeenten, As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Maasmechelen. Deze editie zijn er 26 activiteiten op 22 verschillende locaties, voor elk wat wils en keuze genoeg dus!

Om het kiezen te vergemakkelijken en een boeiend programma samen te stellen ontwikkelde de Erfgoedcel opnieuw een handige brochure die u hier kan inkijken.

Deze lokale brochure vindt u ook bij alle deelnemers en is te verkrijgen bij bibliotheken en toeristische diensten in de Mijnstreek. De brochure wordt in de Mijnstreek tevens huis-aan-huis bedeeld. In de brochure van Erfgoeddag vindt u ook een affiche met de aankondiging van een aantal activiteiten in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.
Deze activiteiten vinden het komende jaar plaats in de Mijnstreek.
De affiche kan u hier raadplegen.

Wij wensen u veel leesplezier en hopen u op één of meerdere activiteiten te ontmoeten!

Heeft u vragen of opmerkingen of wenst u extra brochures, contacteer ons dan via e-mail: leen@mijnerfgoed.be of telefonisch via 089 811 412.

Alvast veel plezier gewenst!