Erfgoeddag 2019


28 april 2019: Erfgoeddag in de Mijnstreek ‘Hoe maakt u het?’

Binnenkort is het weer Erfgoeddag. Verenigingen en gemeenten steken dan de handen uit de mouwen en presenteren hoe rijk en divers het erfgoed in onze streek is aan de hand van tentoonstellingen, rondleidingen, workshops en demonstraties. Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. Hoe maakt u het? Maar ook: hoe maakt het je? En hoe geven we dat dan door? Voeg aan die vragen nog het suggestieve woordje ‘beter’ toe, en u hebt het thema en de uitdaging van Erfgoeddag 2019 helemaal beet: over vakmanschap, ambachtelijkheid en vakmensen (v/x/m) dus.

Deze editie zijn er 25 activiteiten op 20 verschillende locaties, voor elk wat wils en keuze genoeg dus!
Om het kiezen te vergemakkelijken en een boeiend programma samen te stellen ontwikkelde de Erfgoedcel opnieuw een handige brochure die u hier kan inkijken.
Deze lokale brochure vindt u ook bij alle deelnemers en zal te verkrijgen zijn bij bibliotheken en toeristische diensten in de Mijnstreek. De brochure wordt in de Mijnstreek tevens huis-aan-huis bedeeld. Wij wensen u alvast veel leesplezier en hopen u op één of meerdere activiteiten te ontmoeten!

Heeft u vragen of opmerkingen of wenst u extra brochures, contacteer ons dan via e-mail – leen@mijnerfgoed.be of telefonisch via 089 811 412.

Alvast veel plezier gewenst!