Erfgoeddag 2021


PERSBERICHT ERFGOEDDAG

Afbeelding: campagnebeeld Erfgoeddag 2021 door FARO

Toeters en bellen voor de 20ste editie van Erfgoeddag!

Ontdek het cultureel erfgoed in de mijnstreek

Erfgoeddag bestaat 20 jaar! Voor deze feestelijke editie reserveren we een heel weekend om het cultureel erfgoed in de kijker te plaatsen. Noteer alvast zaterdag 24 en zondag 25 april in je agenda. Met ’De nacht’ als thema en leidraad steken verenigingen en gemeenten de handen uit de mouwen en presenteren ze hoe rijk en divers het erfgoed in onze streek is. Sinds 2008 coördineert Erfgoedcel Mijn-Erfgoed de activiteiten in de 6 voormalige mijngemeenten: As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Maasmechelen.

Beleef zowel fysiek als digitaal

Deze feesteditie stond oorspronkelijk vorig jaar gepland, maar corona stak hier een stokje voor. Daarom hernemen we het thema ‘De nacht’ dit jaar met een tiental activiteiten die gratis te bezoeken zijn. Er is een aanbod van zowel fysieke, als digitale activiteiten. Ontdek erfgoed dus vanuit je kot, of ga (virusvrij) op pad!

Van sterrenbeelden tot bokkenrijders, van griezelige podcast tot prikkelende erfgoedwandelingen…

Ben je een vaste bezoeker? Dan gaan we je op nieuwe manieren verrassen! Op onze website erfgoeddagmijnstreek.be bieden we je een heuse portie nostalgie met een terugblik op alle voorgaande edities in onze regio. Laat ook zeker jouw herinneringen aan Erfgoeddag in de mijnstreek achter. Maakte je nog geen kennis met cultureel erfgoed? Dan is dit de uitgelezen kans! Het thema ‘De nacht’ nodigt uit tot heel wat fysieke en digitale activiteiten, zoals inspirerende expo’s, prikkelende erfgoedwandelingen, nostalgische video’s, live beiaardmuziek, een digitale iftar, of zelfs een griezelige podcast… Dit allemaal rond bijzondere onderwerpen zoals het mijnverleden, Congo en Limburg, kerkschatten, kunstenaarsoorden, sterrenbeelden, de bokkenrijders, de ramadan en nog zoveel meer…

Ontdek, reserveer en amuseer!

Ontdek het volledige programma op www.erfgoeddagmijnstreek.be, reserveren voor bepaalde activiteiten is verplicht. Ook voor de jongsten onder ons valt er wat te beleven. We nodigen je graag uit om al dat moois te ontdekken, wensen je alvast veel plezier en hopen je op 24 en 25 april, fysiek of virtueel, te mogen ontmoeten!

Erfgoedcel Mijn-Erfgoed