Erfgoedradar


radarVanaf 2011 kunnen lagere scholen uit de Mijnstreek samen met de Erfgoedcel een erfgoedradar opstellen. Dat wil zeggen dat we samen op speurtocht gaan naar sporen uit het verleden in en rond de school, en die onder begeleiding van erfgoedkenners verwerken in een album.

In en rond de scholen van de Mijnstreek bevindt zich heel wat cultureel erfgoed, genoeg stof om op een leuke manier omgevingsgericht(er) te leren, én aan erfgoededucatie te doen. Maak samen met de leerlingen van je klas (basisonderwijs) en de Erfgoedcel een prachtige erfgoedradar: een album vol sporen uit het verleden, in de buurt van jouw school.

Weet jij bijvoorbeeld wat de straatnamen rond je school betekenen? Welke oud-leerlingen een belangrijke rol speelden? Hoe oud het schoolgebouw is en wie het bouwde? Deze en nog véél meer vragen kan je met je klas beantwoorden door een erfgoedradar te maken. Ga als een echte speurder op zoek naar de herkomst van straatnamen, neem interviews af met bekende personen uit de buurt, ontdek de geschiedenis van oude gebouwen en natuurfenomenen…

De Erfgoedcel begeleidt de school op maat, en misschien steekt de plaatselijke heemkundige kring ook een tandje bij…

Meer informatie: info@mijnerfgoed.be of 089 811 411