Kerkfabrieken


Kerkfabrieken staan in voor de materiële voorwaarden die de eredienst moeten mogelijk maken. Daar hoort ook erfgoedzorg bij: het gebouw moet onderhouden worden, en op het vlak van roerend erfgoed houdt de kerkfabriek de verzameling kerkelijk vaatwerk, beeldhouwwerk en meubilair in stand.

Een logische partner dus voor Erfgoedcel Mijn-Erfgoed!

De Erfgoedcel organiseert, in samenwerking met bijvoorbeeld het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed, het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur of Monumentenwacht vormingen voor kerkfabrieken of beheerders van religieus erfgoed over de zorg voor hun roerend erfgoed. Heb je hierover specifieke vragen? Of heb je nood aan vorming? Twijfel dan niet om ons daarover te contacteren!

 

In de zes gemeenten van de Limburgse Mijnstreek zijn in totaal 51 parochies gevestigd, waarvan u hieronder een overzicht kunt vinden. Deze gegevens komen van Kerknet.be, de website van de kerk in Vlaanderen. Zijn er toch parochies die volgens jou ontbreken in dit overzicht? Of zie je ergens een fout? Laat het ons dan zeker weten!