Oproep: 100-jarige bedrijven in Vlaanderen en Brussel


OPROEP! ETWIE, het Expertisecentrum voor Technisch, Industrieel en Wetenschappelijk Erfgoed, zoekt bedrijven in Vlaanderen en Brussel die al minstens 100 jaar bestaan, en dit in het kader van een geplande publicatie rond historische bedrijven. Een hele uitdaging!

Met de publicatie, die in het najaar zal verschijnen, wil ETWIE de bedrijfswereld bewustmaken van de waarde van het erfgoed, het grote publiek warm maken voor dit thema en een aantal bedrijven voorstellen die hun erfgoed goed bewaren en actief inzetten. Voor deze publicatie, waarin de focus zal liggen op grotere ondernemingen met meer dan vijf medewerkers, wordt samengewerkt met VOKA.

Aangezien er in Vlaanderen (in tegenstelling tot in Nederland) nog geen volledig overzicht van historische ondernemingen bestond, ligt de eerste uitdaging in het zo volledig mogelijk in kaart brengen van de nog actieve 100-jarige bedrijven. Intussen werden al zo’n 350 bedrijven geïdentificeerd die al meer dan een eeuw op hun teller staan hebben, maar deze lijst is ongetwijfeld nog niet volledig.

Ken jij nog een interessant 100-jarig bedrijf? Ken jij nog een bedrijf met een lange geschiedenis? Vierde een bedrijf in jouw gemeente recent zijn 100ste verjaardag? Of heb je weet van een bedrijf dat over interessant erfgoed beschikt? Alle tips zijn welkom! Laat het weten aan info@etwie.be!