Uitleendienst


Erfgoedcel Mijn-Erfgoed beschikt over apparatuur die gratis kan worden uitgeleend in het kader van een erfgoedproject. In onze eigen uitleendienst kun je o.a. foto-en opnametoestellen lenen voor o.a. het digitaal vastleggen van mondelinge getuigenissen.

Uitleendienst Erfgoedcel Mijn-Erfgoed

Erfgoedcel Mijn-Erfgoed beschikt over apparatuur die gratis kan worden uitgeleend in het kader van een erfgoedproject:

  • 1 fotokubus (50 x 50 x 50cm)
  • 2 Sony digitale compact fotocamera’s (Cybershot DSC-WX10)
  • 1 Olympus en 2 Edirol opnametoestellen voor het digitaal vastleggen van mondelinge getuigenissen
  • 1 scanner voor dia’s en negatieven (Traveller)
  • 3 JVC camcorders (Everio GZ-MS215)
  • 1 setje om voorwerpen mee te nummeren (Golden Polymer vernis, penselen, edding witte en zwarte stift, katoenen handschoenen, zuurvrije inventarislabels)
  • 3 kleurentelevisietoestellen (37cm, 1 AKAI, 2 Proline)
  • 1 dvd-speler met SCART-kabel (1 ProLine)
  • 3 digitale fotokaders (Rollei Pictureline 8000, 8 inch, 800×600 pixels)
  • 1 schildersezel

Klik op onderstaande afbeelding om foto’s van de te ontlenen apparatuur te bekijken.

Daarnaast beschikken wij over een A3-scanner (Epson GT-20000) waarmee grotere formaten op hoge resolutie kunnen worden ingescand. Deze wordt niet uitgeleend, maar je kan je materiaal bij ons op kantoor aanbieden om in te scannen.

Materiaal lenen?

Neem contact op met ons op 089 811 449.

Om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren, stelt FARO een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking, zoals een museumstofzuiger, een datalogger, een fotografieset of anoxieset. Dit zijn kwaliteitsvolle hulpmiddelen, die eenvoudig te bedienen zijn en een meerwaarde bieden bij het beschrijven en beter bewaren van erfgoedcollecties. Erfgoedcel Mijn-Erfgoed is hierbij een van de regionale Vlaamse uitleenpunten.

Uitleendienst Erfgoed (FARO)

Heb je plannen om je erfgoedcollectie beter te beschrijven of te bewaren? Op de website uitleendiensterfgoed.be kun je het volledige aanbod hulpmiddelen verkennen of meteen een aanvraag indienen.

Na goedkeuring van de aanvraag kun je het bestelde materiaal ophalen in een van de tien regionale uitleenpunten in Vlaanderen: Antwerpen, Brugge, Dilbeek, Genk, Herentals, Kortrijk, Leuven, Oosterzele, Sint-Niklaas en Sint-Truiden.

Het gebruik van het materiaal is volledig kosteloos, maar je staat zelf in voor het afhalen en terugbrengen ervan naar het aangewezen uitleenpunt.

Alle praktische informatie kun je nalezen in deze handige brochure.

De Uitleendienst Erfgoed is een realisatie van volgende partners:

                                                             

foto flyer: Eddy Daniëls, PCCE